İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ile hastane yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Milletvekili Ceylan, yeni hastanenin hizmete açılmasından sonra bir takım bilgi karmaşasının ortaya çıktığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta itibariyle Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamen faaliyete geçtiğini belirten Ceylan, konuşmasında şu bilgileri verdi:

“Hastanenin temelini benim de İl Başkanı olduğum dönemde o zamanki milletvekilimiz Agah Kafkas ile birlikte atmıştık. Hastanenin açılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Çorum, 800 yataklı yeni hastane ile birlikte 500 milyonluk bir yatırıma kavuşmuş oldu. Şehrimizi, sağlık alanında bölgesinde bir numara yapacağız.

Gülabibey Mahallesi’nde bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 159 yatak kapasiteli, 2016 yılında 170 bin 500, 2017’nin ilk altı ayında 85 bin hasta kabul eden bir hastane. Yaz aylarında günlük 300-350, kışın ise 600 muayene oluyor. Ayrıca bu hastanemizde bölge illerine de hizmet veriliyor. Dışarıdan sevk alan bir hastane olma özelliği taşıyan Göğüs Hastalıkları Hastanesi mevcut yerinde kalıyor.

Birkaç haftadır devam eden bilgi karmaşasına artık son verelim. Yılda ortalama 200 bin kişiye hizmet veren bu hastane olduğu gibi kalacak. Aynı şekilde Çorum Diş Hastanesi de mevcut yerinde kalıyor.

Hasanpaşa Polikliniği ile ilgili de bir bilgi karmaşası var. Bu binada şu ana kadar hangi görev yapılıyorsa bundan sonra da aynı görev yine aynı yerinde yapılacak.

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Devlet Hastanesi’nde de aynı Hasanpaşa Polikliniği gibi hizmet verilmeye devam edilecek.

Bu bilgiyi net olarak vermek istiyorum. Hasanpaşa Polikliniği’nde günde 400 kişi muayene oluyor. Kış aylarında bu sayı 2’ye katlanıyor. Ne doktor sayısı azaltılacak ne de branşlar kapatılacak. Tüm birimlerimiz aynı yerinde kalıyor. Hiçbiri yerinden oynamayacak. Diş polikliniği de aynı yerinde kalıyor. Bu açıklamayı valimiz ve diğer vekillerimiz adına yapıyorum.

Çorum’a artık daha iyi hizmetler yapmak istiyoruz. Şehrimiz sağlıkta daha iyi yerlere gelsin istiyoruz. Bu nedenle eski ne varsa yerinde kalıyor. Yeni olarak da Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet verecek.”

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun da hastanenin aynı şekilde yerinde kalmasının mahalle sakinleri olarak kendilerini memnun ettiğini belirterek, Milletvekili Ceylan’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim