Açıldığı günden bugüne Çorum’un gözde alışveriş ve eğlence merkezi haline gelen AHL Park AVM, her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü kapsamında Diyetisyen Ayça Koç ile bir söyleşi etkinliği düzenledi. Önceki gün AHL Park AVM giriş katında saat 17.00’de yapılan etkinlikte Ayça Koç izleyenlere “Yaz gelmeden forma girmenin püf noktaları”nı anlatarak su içmenin önemine değindi.

Çorum Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi kadrosuna geçtiğimiz günlerde katılan Diyetisyen Ayça Koç, söyleşisinde sağlıklı beslenme, diyet, diyette yapılan yanlışlar, kilo vermek için yapılması gerekenler, kahvaltı, hareketli yaşam, yağ yakımını hızlandıran yiyeceklere de değindi.

Sağlıklı beslenme ile daha iyi bir yaşam için çeşitli hatırlatmalarda bulunduğu söyleşisinde dünyada doğanın nasıl bir dengesi varsa vücudumuzun da belli bir dengesi olduğunu söyleyen Koç, bu ahengin bozulmaması için hayat tarzının ve beslenmenin çok önemli olduğunu açıkladı.

İnsanların nokta atışlarla metabolizmalarını hızlandırarak daha fazla yağ yakabileceğini, böylece zayıflayarak daha sağlıklı yaşayabileceğini söyleyen Ayça Koç, “Burada bahsedeceğimiz şeyler genelde sağlıklı bireyler için olacak. Diyabet, kalp ve diğer rahatsızlıkları olanlar doktorların tavsiyelerine göre hareket etmelidir” dedi.

Uyku düzeninin metabolizmanın çalışması için gerekli olduğunu, günde 6-8 saat düzenli uykunun peşinden yapılan kahvaltı ile birlikte vücudun daha iyi çalıştırdığını, üzerine de günde 8-10 bardak su içilmesi halinde kilo verilebileceğini ifade eden Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kilo vermek isteyen düzenli uyumalı, kahvaltısını yapmalı ve su içmeyi unutmamalıdır. Vücudun yüzde 70’i su olduğu için bol su içmek metabolizmamızı hızlandırarak daha fazla yağ yakımı sağlar. Ayrıca vücudumuzdaki kas oranı ne kadar yüksek olursa yağ yakımı o kadar hızlı olur. Kas kütlesi arttıkça çevresindeki yağ kütlesi azalır. Fiziksel aktiviteler bu süreçte önem kazanır. Sürekli spor yapamasak bile oturduğumuz yerde ayağımızı oynatmamız bile yağ yakabilir. Vücut daha hızlı çalıştıkça daha fazla şeyi yiyerek yine de kilonuzu korayabilirsiniz. Basit vücut hareketleri saçma görünse bile vücudu harekete geçirir. Kahvaltıda peynir, yumurta, süt, tam tahıllı ekmekleri tüketmeye özen gösterin. Az az yiyin ama sık yiyin, Ara öğünlerde yediğiniz günlük 10 adet çiğ bademi mideniz sindirirken bile yağ yakar. C vitaminli yiyecekler de metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını sağlar, kolestrolü düşürür ve bağışıklık sistemini ise güçlendirir. Ayrıca yağ yakımını hızlandırmak için kalsiyum ve demir içeren ürünleri tüketmek de gereklidir”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim