Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projeleri tarafından finanse edilen Avrupa Ülkelerinde Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Stajı Projesi’nin yaygınlaştırılmasına ÇESOB (Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası) tarafından yoğun destek verildi.
Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ayaz, proje ekibinde yer alan öğretmen ve öğrencilerle birlikte ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ı ziyaret ettiler. Ziyarette projenin içeriği hakkında Yalçın Kılıç ve oda başkanlarına bilgi verildi.
Okul Müdürü İbrahim Ayaz, ziyarette yaptığı konuşmada “Öğrencilerimizin Avrupa’da yaptığı 4 haftalık CNC ve Kaynak eğitimi ile alanlarındaki mesleki bilgi görgü ve eksiklikleri giderilmiştir. Bölgemiz ve yerel ortaklarımızın bölgesinde bu öğrencilerimizin istihdam edilmeleri beklenmektedir dedi Avrupa’da eğitim ve staj çalışması yapan öğrencilerimiz sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bireyler haline gelmişlerdir. Çorum esnaf ve sanatkârının ihtiyacına cevap verebilecek bu öğrencilerimizle üretim ekonomisinin canlandırılması beklenmektedir” dedi.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise projeyi gerçekleştiren okul müdürü ve öğrencileri tebrik etti. Böyle projelerin Çorum sanayisine, esnaf ve sanatkârına çok büyük katkı sağladığını belirten Kılıç, kalifiye elemanın oldukça azaldığı bölgemizde bu projelerle teknik eleman ihtiyacının önemli ölçüde azalacağına olan inancını dile getirdi.
Mesleki eğitimin öneminden bahseden Kılıç, sanatın ‘altın bilezik’ olduğunu ifade ederek, bu konuda meslek lisesinin önemine değindi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim