Çorum Valiliği tarafından Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleklerde Çalışanların Meslekî Yeterlilik Belgesi ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Vali Yardımcısı Adem Saçan başkanlığında dün Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Erhan Yaşar ve Özcan Kuşcu’nun yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile bazı kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Millî Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşcu tarafından konuya ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Özcan Kuşcu, 25 Mayıs 2015 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan tebliğde belirtilen ve aralarında ahşap kalıpçı, alçı levha uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betonarme demircisi, direnç kaynak ayarcısı ve doğalgazcı gibi 40 farklı tehlikeli meslekte çalışanların Meslekî Yeterlilik Belgesi sahibi olması için verilen sürenin 26 Mayıs 2016 tarihinde dolacağını hatırlatarak, bu nedenle ülke genelinde 350-400 bin çalışanın hızlı bir şekilde eğitim alarak belge sınavına dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.
Şube Müdürü Özcan Kuşcu, bu kapsamda İŞ-KUR, Millî Eğitim Bakanlığı ve işveren sendikaları arasındaki işbirliğinin önemine değinerek, “İl düzeyinde ister TSO, isterse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak çalışmalarla, belgesiz çalışanlara ortalama 1 haftalık eğitimler verilerek sınava girmeleri sağlanabilecektir. Bu tür çalışmalarda İŞ-KUR, eğitici giderlerinin yanı sıra sınavda başarılı olan kişilerin belge ve sertifika masraflarını da karşılamaktadır.” diye konuştu.
Daha sonra toplantıda hazır bulunan diğer katılımcılar da Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleklerde Çalışanların Meslekî Yeterlilik Belgesi alması zorunluluğunun, çalışma hayatındaki önemine ilişkin görüşlerini aktardılar.
Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim