Toplantıya, kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, İskilip MYO Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bahat Comba, Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Kadir Erol, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Güngör Karakaş, Öğr. Gör. Mehmet Aydınkal ve OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi uzmanları katıldı.

Toplantıda, piyasa koşullarına yönelik istihdam odaklı meslekî ve teknik eğitimin geliştirilmesi konusunda görüşlerini dile getiren öğretim üyeleri, mevzuattan gelen durumlar başta olmak üzere, “meslekî eğitim algısı”, “gelişen teknolojiye uyum” ve “işveren-çalışan ilişkileri” gibi konuların yanı sıra OKA’dan beklentilerini aktardılar.

Daha sonra OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın bir bilgilendirme sunumu yaparak, öğretim üyelerine mevcut destekleri anlattı. Yalçın ayrıca meslekî teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar ve geliştirilebilecek destek mekanizmaları hakkında da bilgi verdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim