Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, baro için hayal ettiklerini gerçekleştirebilmek için 2 yılın kısa bir süre olduğunu belirterek meslektaşlarına iki projesini anlattı. Göreve geldiği günden bu yana, verilen çabanın meyvesini aldıklarını ve Baro hizmet binasının alt katındaki gayrimenkulün baroya kazandırılması hususunu Barolar Birliğinin 2017 yılı mali yatırım listesine aldırdıklarını kaydetti.
İkinci projelerinin ise göreve yeni başlayan avukatlar ile ilgili olduğunu anlatan Akpınar, Baro hizmet binasındaki bir odayı büro ihtiyacı olan avukatların büro faaliyetlerini yürütebilmeleri, müvekkilleri ile görüşmelerini yapabilmeleri için ofis olarak tahsis edeceklerini dile getirdi.
Herkesin bildiği üzere ülkece çok önemli bir süreçten geçildiğini belirten Av. Altan Akpınar, 15 Temmuz darbe girişiminin henüz nasıl sonuçlanacağını kimsenin kestiremediği süreçte Çorum Barosu olarak darbe ve darbe girişimlerine karşı olduklarını sosyal medya üzerinden ilettiklerini söyledi. Sonraki süreçte de darbe karşıtı tavrı gerek yerel, basından gerekse sosyal medya üzerinden sürdürdüklerini ve ülkeden bu melanetin tüm izleri silinene kadar da sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Akpınar, “Yine bu süreçte; meslektaşlarımıza yönelik ihbar, araştırma. İnceleme ve soruşturma taleplerinde de hukukun gereklerini yerine getirdik.
İki senedir görevde olduğumuz sürede neler yaptığımız malumunuz. İsteklerimizi ve baromuz için hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilmek adına iki yıl çok kısa bir süre. Bu nedenle bir dönem daha ve son kez bu onurlu göreve talibim.
Hayata geçireceğimiz iki önemli projemizin de müjdesini ilk kez sizlerle paylaşmak istiyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana, verdiğimiz çabanın meyvesini aldık. Baro hizmet binamızın alt katındaki gayrimenkulün baromuza kazandırılması hususunu Barolar Birliğimizin 2017 yılı mali yatırım listesine aldırdık. Önümüzdeki yıl içinde baromuza gelir getirecek bir mülke sahip olacağız.
İkinci projemiz ise daha çok göreve yeni başlayan avukatlarımızı ilgilendirse de aslında tüm meslektaşlarımızı kapsamaktadır. Baro hizmet binasındaki bir odamızı büro ihtiyacı olan meslektaşlarımızın büro faaliyetlerini yürütebilmeleri, müvekkilleri ile görüşmelerini yapabilmeleri için ofis olarak tahsis edeceğiz. Meslektaşlarımız ihtiyaçlarını giderebilmek için belirli saatlerde ve sınırlı bir süre için tahsis edeceğimiz ofisi bedelsiz kullanabilecekler, bilgisayar, faks, yazıcı gibi olanaklardan faydalanabileceklerdir.
Görevde bulunduğumuz süre içinde mesleğimizin onuruna leke getirebilecek bir şey yapmadık. Baromuzu siyasetten uzak tuttuk, siyasetin bir meslek kuruluşu olan baromuz üzerinde etkili olmasına izin vermedik. Meslektaşlarımızın hiçbir talebini geri çevirmedik. Ayrıştırmadık, ötekileştirmedik, siyasallaştırmadık” dedi.
(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim