Çorum kamuoyunu ilgilendiren her konuyu yakından takip ettiklerini belirten Uslu, “Çorum sanayicimizi öncelikli olarak ilgilendiren uçuş saatleri konusu geçmişte de gündeme gelmiş yaptığımız görüşmeler ve çalışmalarla istenilen şekilde düzenlenmişti. Havaalanında yapılan bakım çalışmaları, Türk Hava Yollarının idari tasarrufları zaman zaman uçuş saatlerinde değişikliğe gidilmesine sebebiyet vermektedir. Bakım çalışmalarının sona ermesi ve tekrar havaalanının kullanıma açılacağının belirlenmesiyle uçuş saatlerindeki değişiklik kamuoyuyla paylaşılmıştı” dedi.
Geçmişte olduğu gibi konuyla ilgili hassasiyetlerini Türk Hava Yolları ilgilileri ile 21 Ekim’de görüştüklerini ve uçuş saatinin tekrar eski haline getirilmesini istediklerini kaydeden Uslu, “Havaalanının aydınlatılması ile ilgili teknik sorunun çözüme kavuşturulması halinde uçuş saatlerinin tekrar eski haline getirilebileceği sözünü almıştık. 16 Kasım itibariyle de eski uçuş saatlerine göre planlama yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
 Teknik sorunun çözümünün uzaması halinde uçuş planlamalarında değişikliğin söz konusu olabileceğini belirten Uslu, “Ak Parti döneminde dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi unvanını da alan Türk Hava Yolları büyük başarılara imza atmaya devam etmektedir. Uçuş saatleri her ne kadar da şirketin ekonomik ve uçuş planlamasına uygun olmasa da siyasi girişimlerle çözümlenebilmektedir” dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim