Çorum İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Ak Parti’nin hizmetleri kalıcı hale getireceğini ve bu hizmetlerin üzerine yenilerinin ekleneceğini belirtti. Yaklaşan seçimlerde vatan ve millet sevdasını annelik duygularından öncelikli tutarak yeni bir tarih yazacaklarını söyleyen Demir, Nene hatunlar ve Fatma bacılar gibi isimlerini tarihe yazdıracaklarını belirtti.

Lütfiye İlksen Ceritoğlunun selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında 15-20 yıl öncesi gibi gündemi başkalarının belirlediği bir Türkiye olmadığını belirterek, Çorum’a düşen görevin 2019 seçimlerine il teşkilatı olarak hazır katılmak olduğunu ifade etti.

Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da yaptığı konuşmada AK Parti Çorum teşkilatının seçimlerdeki başarısının kadınlar sayesinde olduğunu vurguladı. “Ak parti sekteye uğrarsa Türkiye’nin geleceği de zarar görür” diyen Uslu, küçük hesapların değil büyük hesapların peşinden gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadınları takdir etmeyi önce peygamberden sona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise Çorum teşkilatı olarak her zaman kadınları el üzerinde tuttuklarını ifade etti. Karadağ, Kadınların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm teşkilat olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Karadağ, “Kadınlar erkeklere göre daha hesapsız şekilde davaya gönül vermiş durumdalar. Kadınların kahramanlıklarına bir yenisini daha ekleyeceklerine inanıyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın da birer konuşma yaptığı kongrede daha sonra seçimlere geçildi.

Yapılan seçimlerde tek liste halinde kongreye katılan Meryem Demir, güven tazeleyerek yeniden Kadın Kolları İl Başkanı seçildi.

Meryem demir başkanlığındaki AK Parti Kadın Kolları İl Teşkilatı yönetimi şu isimlerden oluştu; “Aysel Kireç, Buse Altıkardeş, Dilek Aydın, Dilek Eker, Emine Kestek, Fatma Özgenç, Fatma Yılmaz, Figen Gülhan, Filiz Yüksel, Gülcan Küçükgüzel, Hamide Topbaş, Hatice Kirçi, Hatice Kayadibi, Kevser Kartal, Nejla Yüksel, Öznur Özübüğrü, Rabia Hoşgör, Sedanur Avuncu, Semiha Aktı, Semra Akyüz, Serap Nazmiye Eser, Seval Can, Sevda Bolat, Sibel Saltan, Suade Ünel, Suzan Bolat, Yasemin Şenöz, Zeliha Kayacı, Zeynep Uyar.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

Meryem Demir, Semra Akyüz, Fatma Melek Yılmaz, Fatma İnce, Hatice Kirçi, Fazile Tokel, Hamide Uzun, Aysema Arklan, Aynur Küçük.”

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim