Özbeyler İskender Kebap Salonu’nda önceki akşam verilen yemeğe Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Diyanet- Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, Toç Bir Sen Şube Başkanı Arzu Özkader, Bem Bir Sen Şube Başkanı Burhan Şahin, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Temsilcisi Erol Çalmaz, Birlik Haber Sen İl Başkanı Recep Kaya, Enerji Bir Sen Başkanı İsmail Temür, Bayındır Memur Sen Başkanı Mustafa Bayrak, Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Şahinbaş ile basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çorum’da görev yapan tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini dile getirerek yerel basına hizmetlerden dolayı teşekkür eden Ahmet Saatcı, ilimizdeki basın mensuplarının mesleklerini en iyi şekilde icra ettiklerini vurguladı.

Çorum yerel basınının bilhassa sendikaları olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına her türlü konuda destek olduğunu dile getirerek zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basının toplumun gözü, kulağı ve sesi olduğunu, gazetecilerin kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmesinin önemli olduğunu ve bu açıdan basının da bir kamu görevi yürüttüğünü söyledi.

Her meslek grubu için geçerli olan kuralların basın için daha önem kazandığını, daha gelişmiş bir demokrasi için basının objektif olması kadar çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da açıklayan Ahmet Saatcı tüm basın çalışanlarının gününü tekrardan kutladı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri de basın çalışanlarının gününü kutlayarak ahlaklı ve doğru haberciliğin önemine değindiler. Toplumun birliğini beraberliğini ve bütünlüğünü tehdit eden bir sürü asılsız haberin özellikle sosyal medyada kendine yer bulduğunu hatırlatan sendika yöneticileri bu konuda Çorum yerel basınından ise övgüyle söz ederek “Basın özgür olduğu sürece ülkemiz de daha iyiye gidecektir. Çorum yerel basını bu bağlamda ilkelerine bağlı şekilde habercilik yapıyor. Mesleğini en cefakar şekilde zor şartlar altında yürüten Çorum basınına görevinde başarı, daha güzel ve kaliteli haberler yapmalarını diliyoruz” dediler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim