15 Temmuz gecesinden itibaren ellerindeki Türk bayrakları ile Hürriyet meydanını dolduran binlerce Çorumlu, milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor. Demokrasi nöbetleri kapsamında Çorum’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vatandaşlara hitap etti.
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, MOSSAD’dan ve CIA’dan emir alanlar bu ülkenin geleceğine ipotek koyamayacağını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ terör örgütü üyelerine en büyük dersi milletin verdiğini dile getiren Yalçın, bu milletin vergisiyle maaş alıp, evine ekmek götüren ve yediği ekmeğe, hizmet ettiği vatana, annesinden emdiği süte ihanet eden, milletin üzerinde alçak uçuş yaparak millete alçakça saldıranlara bu millet en büyük dersi verdiği ve onları tarihin çöp sepetine gönderdiğini dile getirdi.
15 Temmuz’un bir milat olduğunun altını çizen Yalçın, bundan sonra darbe yapmaya kalkışacak olan kafası bozuklar bir kez değil, bin kez düşüneceğini dile getirdi.
Bugün kadar defalarca darbe girişimi yapanlara karşı milletin artık yeter dediğini anlatan Ali Yalçın, bu asil millet merminin önüne durarak, tankın önüne yatarak dünyaya nasıl asil olunması gerektiğini gösterdiğini vurguladı.
Darbe girişiminde bulunanların ABD’nin gayri meşru çocukları olduğunu söyleyen Yalçın, bu gayri meşru çocukların ülke halkının çoğunluğu tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanını öldürmeye yeltendiğini ancak milletin buna müsaade etmediğinin altını çizdi.
“Şimdi batılı ülkeler Recep Tayyip Erdoğan’ın gücünün nereden aldığını soruyorlar” diyen Yalçın, “Tayyip Erdoğan’ın gücünün nereden aldığını merak edenler Çorum’a gelsinler ve buradaki kalabalığı görsünler. Bu millet 15 Temmuz’dan beri bu alanları terk etmedi. Bunun içindir ki artık bu milletin gücü tankın gücünü ezmiştir. Bu millet artık oğlunu askere peygamber ocağına göndereceği zaman oğlum bu vatana ihanet edenleri alnının ortasından vurmazsan sütüm sana helal olmaz diyecektir. 15 Temmuz bu ülkede 4 şeyi değiştirmiştir. Birincisi bu ülkede darbe olduğu zaman şapkasını alıp kaçan siyasetçi yerine ekran karşısına geçip, sen bunun bedelini ödeyeceksin diyen bir başbakan vardı. İkinci değişen şey bu ülkede ne zaman darbe olduysa iletişim araçları televizyonlar darbecilerin himayesine geçiyordu ve milleti yanlış bilgilendiriyorlardı ama bugün artık hiçte eskisi gibi olmadı ve televizyon kanalları darbecilere fırsat vermedi. Üçüncü değişen şey siviller darbecilerin yandaşı oluyorlardı ama şimdi siviller darbe girişimi yapanların karşısında durabiliyorlar. Biz 1 milyon üyemiz olursa Tayyip Erdoğan’a yapılacak her darbeye karşı direneceğimizi söyledik. Bugün hamdolsunki 1 milyon üyeye ulaşmış en büyük kuruluş olduk ve 15 Temmuz’da 1 milyon üyesi ile meydanlara çıktık. MOSSAD’dan ve CIA’dan emir alanlar bu ülkenin geleceğine ipotek koyamazlar. Bunu engellemek için sizler bir savaş verdiniz ve bu bir kurtuluş savaşıydı. Bu savaşta hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemiyorlar. Türkiye sadece Türkiye’de yaşayanları ilgilendirmiyor, dünyadaki tüm mazlumları ilgilendiriyor. Bunun için Türkiye’nin ayakta kalması için her zaman dua ediyorlar” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim