Emeklilerin açlık sınırının Bin 300 TL olduğu ülkemizde 500-600 TL maaş aldığını ve bu nedenle en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini söyleyen Çam, asgari ücretlinin de en az yüzde 50 zam alması gerektiğini vurguladı.
Ülkenin seçim atmosferine girdiğini hatırlatarak siyasi partilerin her hafta müjdeler vermeye başladığını kaydeden Çam, Türk Büro Sen Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda “Başbakan en son açıklamalarında sanayiciye, KOBİ’lere, konuta ve bunun gibi çeşitli alanlara karşılığı olmayan bir çok müjde verdi. Biz kamu çalışanları olarak 13 yıldır ötekileşmenin, ötekileştirmenin, yok sayılmanın ve maalesef bazı hakları da elinden alınmış olmasına rağmen bizler haklı olarak Başbakandan bugünkü grup toplantısında Türkiye Kamu Sen’in %12’lik ek zam talebini değerlendirerek kamu çalışanlarına bir müjde vermesini istiyoruz” diye konuştu.
Hali hazırda emekli ve asgari ücretlinin yüzde 50 zam alması gerektiğini, veya asgari ücretliden vergi diliminin kaldırılmasını talep ettiklerini, SGK emeklisinin de sürekli maaşlarının ve aylık bağlama oranının düştüğünü söyleyen Sami Çam, “Biz bunları beklerken, iktidar iş güvencesine göz dikmiş durumda. İş güvencesiz bir memur hem devletini hem hükümetini hem de toplumu için çok tehlikeler doğurabilecek sorunları karşımıza çıkartır. Memurun güvencesi devletin de güvencesidir. Aslında biz şunu biliyoruz ki işçi memur ayrımının kaldırılmak istenmesinin altında yatan tek gerekçe memurların iş güvencesinin kaldırılarak kamu hizmetlerinin tarafsızlığının yok edilmek istenmesi, devlet memurluğundan hükümet memurluğuna veya taşeronlaşmaya geçişi sağlamak adı devlet içi boş bir yapı oluşturarak memur üzerinden devleti tartışmaya açmaktır. Devlet memurlarının mutlak bir iş güvencesi zaten mevcut değildir” dedi.
Çam, son günlerde tartışılan parlementer sistemin devamından yana görüş bildirdiklerini ve toplumda herşeyin sorumlusunun bu sistem gibi bir algı yaratılmak istendiğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim