Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Maker Eğitmen Eğitimi” projesi Orta Karedeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında 28 bin 981 öğrencinin “Maker Eğitimi” alması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “21. yüzyılın gençleri endüstri devriminin temellerini atıyor. Maker hareketi; anaokulunda başlayıp, çocuğun yaşamı boyunca devam eden, kendi özgün düşüncelerinin teknoloji ile birleştiği hareketin adıdır.

Maker hareketi ile öğrenciler; evde, okulda, kısacası özgürce çalıştıkları her yerde “Kendin yap” ilkesi ile sürekli hayal güçlerinin sınırlarını zorluyorlar, üretmeye çalışıyorlar. Geleceğin teknolojisinin temellerini atıyorlar. “Tüketen” değil, “üreten” bir toplum olma yönünde başlattığımız; “Maker Eğitmen Eğitimi” projesi ile 20 öğretmenimiz ve 5 idarecimiz eğitmen eğitimi alacaktır.

Eğitim alan öğretmenlerimiz tarafından 1724 ilk ve ortaokul öğretmenimize eğitim verilecektir. Bu öğretmenler tarafından verilen eğitimle, 28 bin 981 öğrencinin “Maker Eğitimi” alması sağlanacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim