Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1385. Yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.
Önceki akşam Afra Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Yardımları Kadir Songüt, Yahya Çoban, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Aydın, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Şaban Erci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Ardından kürsüye gelen Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Başkanı Bekir Uyanık, “Önce Ahlâk ve Maneviyat” sloganıyla gençlere yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini söyledi.
Anadolu Gençlik Derneği’ni tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından Genel Başkan Yardımcısı ve AGD Liseler Komisyonu Başkanı Muhammed Ali Aydın, Dernek olarak 81 ilde 600 farklı noktada Mekke’nin Fethi konulu programlar düzenlediklerini belirtti.
Dünya coğrafyasında açlık ve sefalet içerisinde bulunan insanlara dikkat çeken Muhammed Ali Aydın, “Tüm dünyadaki açlar 100 milyar dolarla doyabilir. Öte yandan futbol endüstrisinde yılda 500 milyar dolar para dönmektedir. Dünyadaki açlığı bitirmek için futbola harcanan paranın 5’te 1’i yeterli olmaktadır.” dedi.
Daha sonra kısa adı EHAD olan Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve İlahiyatçı Harun Aytaç, Mekke’nin Fethi konulu bir sunum yaptı.
Harun Aytaç konuşmasında Mekke’nin Fethi’nin diğer tüm fetihlerin öncüsü olduğunu dile getirerek, “Bu fetih öyle kolay olmamıştır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 23 yıl boyunca gece gündüz kıyam ve dua ederek, bütün bela ve musibetlere göğüs gererek, fetih hazırlığı yapmıştır. Diğer tüm fetihler Mekke’nin Fethi’nden sonra gerçekleşmiştir.” diye konuştu.
Bu konuşmanın ardından AGD Şube Başkanı Bekir Uyanık, programa katkılarından ötürü konuşmacı Harun Aytaç’a bir plâket sunarak teşekkür etti.
Etkinliğin son bölümünde ise Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması’nda il genelinde ilk 5’e giren öğrencilerin ödül töreni yapıldı. Bu bölümde Zahide Sert, Ayşegül Polat, Aybüke Ölçer, Abdussamed Arıcı ve Bekir Demir isimli öğrencilerin ödülleri AGD Genel Başkan Yardımcısı Aydın, İl Millî Eğitim Müdürü Yardımcısı Songüt, SP İl Başkanı Cıdık ve AGD Çorum Şubesi Başkanı Uyanık tarafından verildi.


Siyer-i Nebi Yarışması’nda il genelinde ilk 5 dereceyi alan öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim