Çorum İnsanî Değerler Platformu’na üye sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla dün Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Zeki Gül, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yanı sıra STK temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmasını Çorum İnsanî Değerler Platformu Başkanı Zeki Kanbur yaptı.

Zeki Kanbur, ülke ve millet olarak zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, “Sınırlarımız içerisinde ve dışında kahraman Mehmetçiğimize, polisimize ve isimleri dahi duyulmayan gizli kahramanalarımıza moral vermek, manevi olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için buradayız. ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan’ ülküsü etrafında tek vücut olduğumuzu, bir ve diri olduğumuzu, tüm renkleriyle kardeş olduğumuzu dünyaya göstermek için buradayız. “dedi.

Türk milletinin tarih boyunca zulmün ve zalimin karşısında olduğunu kaydeden Zeki Kanbur, “Millet olarak toprağımızda, ezanımızda, bayrağımızda gözü olan tüm terör örgütleri ve onların iplerini ellerinde tutanlarla amansız bir mücadele vermekteyiz. Bu kutsal mücadele sırasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizin mekânları cenneti âlâ olsun. Şimdi onlar, hepimizin evlatları ve vatanın manevî muhafızları olmuşlardır. Onlar şehadetleriyle toplumu yeniden ayağa kaldırmışlardır. Hedefi Kızılelma olan, gerideki sevdiklerine ‘Beklemesinler’ diyen ve yine şehit olursa ailesine verilecek parayla Türkmen çocuklar için okul yapılmasını isteyen asil, şerefli ve yürekli nice vatan evlatlarına ve onları yetiştiren ailelerine selâm olsun. Söz konusu vatan olunca, yediden yetmişe millet olarak ne yapacağımız tüm dünyaya gösteren şanlı milletimize selâm olsun. Rabbim bu aziz nilleti muhafaza ve muzaffer eylesin.” şeklinde konuştu.

Ardından sırasıyla kürsüye gelen SP İl Başkanı Cıdık, CHP İl Başkanı Suludere, AKP İl Başkanı Karadağ, Belediye Başkanı Gül ve Milletvekili Uslu, Afrin’e yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı’nın gönülden desteklediklerini belirttiler.

Mehmetçiğin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan konuşmacılar, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı dilediler.

Daha sonra HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite Senatosu’nun kaleme aldığı “Zeytin Dalı Harekâtına Destek” konulu basın bildirisini okudu.

Etkinlik İnsanî Değerler Platformu Üyesi ve Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız’ın yaptığı dua ile sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim