Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, odasının Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçiyi kendisi kadar sevecek ve hizmet edecek kimsenin olmadığını belirterek, çiftçinin parasını boşa harcandığının ispatlanması durumunda istifa etmeye hazır olduğunu belirtti.
Başkanlığı süresince üç kez Amerika seyahati çıktığını ancak üreticinin parasını boşa harcamamak adına gitmediğini belirten Sayan, göreve ilk geldiklerinde 2 ay süreyle maaşları gecikmeli olarak ödediklerini, şimdi ise çiftçinin 700 bin lira parasının bulunduğunu vurguladı.
Mahkemeyle uğraşmaları nedeniyle Toprak analizi laboratuvarı konusunda gerekeni yapamadıklarını belirten Sayan, Ziraat Odası’ndaki deliklerin tıkandığını ve çiftçinin parasını kimsenin gelip yemesini istemediklerini anlattı. Oda yönetiminin kazançlı olduğunun zannedildiğini anlatan Mehmet Sayan, kendilerinin maaşlı çalışmadığını ifade etti.
Mehmet Sayan, “Çorum Ziraat Odası 1 sene Kayyumla yönetildikten sonra 3 yılda bölgenin en güçlü Odaları arasına girmiştir.
Her daim çiftçilerimizin sorunlarıyla birebir ilgilenip çözüm yolları ürettik.
Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile istişareli olarak çalışarak ilaç, gübre ve emtialarda çiftçilerimize büyük kolaylıklar sağladık.
Yaklaşık 3.546.000TL. girdi sağladık. Genel Merkez ve Personel tazminatı olarak 500.000 TL borç ödedik.
Başkanlığım döneminde her çiftçiye eşit mesafede davranmayı kendime ilke edindim… Gece gündüz çiftçilerimizin isteklerini dinledim… Makamımda oturup vakit geçirmedim bizzat çiftçilerimle sorunlu olduğu Kurumlara gittim dertlerini paylaştım… Odamız İlaç mağazası görev süremde zirai ilaçta hem ucuz hem kaliteli ürün satarak Ziraat Odası’nın kurulduğundan bu yana en verimli zamanını geçirmiştir… Bende bir çiftçiyim çiftçilerin sorunlarını en iyi ben bilir ben anlarım Başkanlığım döneminde Odamızın hiçbir alanını Ticari faaliyet olarak değil hizmet olarak gördüm… Firmalarla bizzat kendim görüştüm pazarlık yaptım ucuza kaliteli aldım çiftçilerimize kaliteli ürün verdim.
En büyük başarımız, Oda yönetimini şaibeye karıştırmamak olmuştur… Temiz yönetim bizim temel ilkemizdir” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim