Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, “Seçmeli derslerle ilgili olarak ülkemizde kimi milli eğitim müdürlükleri, ilimizde kimi okul idarecileri, kimi vakıf temsilcileri, kimi sendikalar, hatta cami imamları, öğrencileri dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirmek, hatta zorlamak adına özel çalışmalar yapmanın telaşı içinde olduğu bilinmektedir” diyerek, seçmeli derslere müdahalenin kabul edilemeyeceğini bildirdi.
Seçmeli derslerle ilgili olarak ülkemizde kimi milli eğitim müdürlükleri, ilimizde kimi okul idarecileri, kimi vakıf temsilcileri, kimi sendikalar, hatta cami imamları, öğrencileri dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirmek, hatta zorlamak adına özel çalışmalar yapmanın telaşı içinde olduğunun bilindiğini belirten Öztürk, “Geçmiş dönemlerde “dini içerikli” seçmeli derslerin tercih edilmesi noktasında yapılan propaganda faaliyetleri ortadadır. Bu faaliyetler sürdürülmekte öğrenciler ve öğretmenler yönlendirilmektedir” ifadesini kullandı.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİME MÜDAHALE EDİYOR”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işi gücü bırakarak bütün il müftülüklerine yazı gönderdiğini ve seçmeli derslerde dini içerikli derslerin seçilmesi için camilerde 6 Şubat günü Cuma Hutbesi okuttuğunu bildiren Öztürk, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Milli Eğitim Bakanlığınca okutulabilecek dersler olarak ilan edilen listede 6 alanda toplam 21 ders olmasına karşın Diyanet İşleri Başkanlığı sadece Din, Ahlak ve Değerler alanında bulunan derslerinin seçilmesini istemesi bir ayrımcılık yaptığının göstergesidir. Böylesi bir yaklaşım eğitim alanına doğrudan müdahaledir. Diyanetin böylesi bir yaklaşım sergilemesi işin nereye vardığının göstergesidir.

“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMDEN YANAYIZ”
Eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin ardından eğitimde yaşanan dinselleştirme uygulamaları artarak sürmüş, laik, bilimsel eğitim anlayışına ters uygulamalar hızlanmıştır. Sendikamızın ve demokratik kamuoyunun bu konudaki açık tutumuna ve MEB’in “seçmeli derslerde yönlendirme yapılmayacak” şeklindeki yazısına rağmen bazı kesimlerin faaliyetlerini seçmeli din derslerinin tercih edilmesi doğrultusunda yoğunlaştırmış oldukları görülmektedir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim