Okul konferans Salonundaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 11-M sınıfı öğrencisi Şükrü Gökgöz’ün  “Tükürün” isimli şiiri okumasıyla başladı.

Okul müdürü Murat Terlemez’in açış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Kültür Şube Müdürü Osman Yüztgenç, Mehmet Akif Ersoy’un kimliği, kişiliği, karakteri, azmi, kararlılığı, imanı, ihlası, samimiyeti, dürüstlüğü ve eserleri konusunda öğrencilere bilgiler verildi.

Akif’in, edebiyatta, bir davanın, bir medeniyetin, bir mücadelenin sözcüsü olmak, hayatını ve eserlerini bir davaya adamak, sözü özüne uymak bakımından ender şairlerden birisi olduğunu anlatan Yüztgenç, Mehmet Akif’in, devrinin çoğu şairi gibi ‘yalnızca güzelliğin’ peşinde olmadığını, amacının yalnızca güzel söylemek değil, hakikat olduğunu söyledi. Akif’in, toplumsal hakikati ifade etmek istediğini belirten Osman Yüztgenç, “Bu bakımdan şiiri ‘toplumsal’ bir karakter taşır. Şiirde estetik kaygılardan çok, toplumsal kaygıları öne almıştır. Bugün gençlerimizin önüne koyabileceğimiz örnek şahsiyetlerden birisidir. Hakkında 300’e yakın eser kaleme alınmıştır. Bu da kolaylıkla olmaz Akif gibi yaşamak ile olur. İnşallah sizler de Akif’i örnek alır ve onun gibi olursunuz” dedi.

Program sonunda Okul Müdürü Murat Terlemez tarafından Osman Yüztgenç’e hediye verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim