Cumartesi akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek demokrasiye darbe indirilmek istendiğini açıklayan MHP İl Başkanı Aras “Ülkemizin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla şerefli Türk ordusunun içine sızan bir avuç işbirlikçi sahne almıştır. Komutanlar rehin alınmıştır. Tanklar sokaklara çıkmıştır. Gazi Meclis havadan bombalanmıştır. TBMM'nin bombalanması hepimizi dehşete düşürmüştür. Topraklarımız işgal edildiğinde bile cesaret edilemeyen bu hainlik başkentin göbeğinde gerçekleştirmiştir” dedi.
Bu hain kalkışmanın sadece seçilmiş hükümeti değil Türk milletinin tamamını hedef aldığını, demokrasiyi askıya alarak millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkeye yapılmış en büyük ihanet olduğunu anlatan Aras, darbelerin acı sonucuna her seferinde milletin muhatap olduğunu, demokrasiden taviz vermenin istikbal ve istiklalden kopuş anlamına geleceğini ve bu nedenle hiçbir kalkışmanın kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Darbe teşebbüsünde bulunanların derhal adalete teslim edilmesi gerektiğini bildirerek 161 vatandaşımızı şehit eden darbecileri kınadığını söyleyen Aras açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah bizi her türlü düşman saldırıdan korusun. TSK bünyesinde mevzilenmiş ihanet merkezlerini yok etmek öncelik olmalıdır. Ancak TSK'yı zan altında bırakmamak ve itibarını korumak hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti musibetleri ve ihanetleri def edecek kadar güçlüdür. Ülkemize kasteden vatan hainlerinden hesap sormak hepimizin namus borcudur.
Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır. Türkiye’nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. MHP ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim