İstiklâl Marşı’nın TBMM tarafından kabul edilmesinin 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP İl Başkanı Aras şu görüşleri dile getirdi:
“İstiklâl Marşımız, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşmış, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanmıştır. Milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebi dizeleri, bizim için çok büyük değer ve önem taşımaktadır. Yürekleri bağımsızlık için çarpan kahramanlarımızın cephelerde savaşmaya devam ettiği, zaferin henüz gerçekleşmediği bir sırada yazılan bu muhteşem manzume, başarıya olan milli inancın ve kararlılığın ifadesi olmuştur.
İstiklal Marşımız, tarihte esarete düşmemiş bir milleti boyunduruk altına alma girişimlerine karşı; milli vicdanların direnişidir. Vatan sevgisinin dirilişidir. Bu manzum haykırışın; istiklal mücadelemizin sesi, nefesi ve mesajı olduğu kuşkusuzdur.
Büyük bir aşkla, inanmışlıkla kaleme alınan mısralar, bizim için müşterek bir cevher, Türk milletine mensubiyetten gurur duyanların ortak hazinesidir.
Verilen millet mücadelesini, gösterilen kahramanlıkları, çekilen çileleri ve bağımsız yaşama iradesini satırlarında destanlaştıran ve özetleyen İstiklal Marşımız, aziz milletimiz yaşadığı sürece ihtiva ettiği derin anlamıyla eskimeyecek ve kalplerde asılı durduğu yerden inmeyecektir. Bu veciz ve vecd ile yoğrulmuş marşımız, milli vicdanlarda ebediyete kadar sahiplenilecek ve Türk milletinin şahdamarı olma özelliğini inşallah kesintisiz sürdürecektir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim