Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Vatan, millet, devlet, bayrak, ezan; bütün kutsal değerler uğruna mücadelede şehitlik makamına erişmeyi arzu eden ama Cenab-ı Allah’ın takdiriyle yaşayan kalanlara da moral olan gazilerin, en saygın makamın sahipleri olduğunu ifade etti.
Aras yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Anadolu’yu işgalcilere dar eden onlardır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kahraman ecdadımızı, bugün de yine aynı yüce gaye ile düşmana karşı çarpışarak temsil etme şerefini yaşayan gazilerimiz milli onurumuz ve milli gururumuzdurlar. Canlarını milli ve manevi varlığımıza adayan, aldıkları her nefesle bize güç veren gazilerimiz için ne yapılsa azdır. Gazilerimize her şartta sahip çıkmak, sorunlarını çözmek, hükümetin ve devletin; sosyal hayatta el üstünde tutmak milletimizin borcudur, Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum. Halen tedaviye muhtaç olarak hayatlarını idame ettiren bütün gazilerimize Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür temennisiyle en derin saygılarımı sunuyorum.
19 Eylül 1921’de Gazilik unvanına layık görülen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm milli mücadele kahramanlarımıza ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gaziler Gününü kutluyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim