MHP İl Başkanı Aras, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Vatan savunması için bedenlerini siper eden asil millet evlatları, iman ve azimle Çanakkale’yi geçilmez yapmışlardır. Çanakkale; namus ve şeref savunmasının adıdır. En modern silahlar, en ileri savaş araçları, teknolojinin tüm imkân ve kabiliyeti Çanakkale’de tel tel dökülmüş, düşmanca niyetler denizin dibine gömülmüştür. Çanakkale duanın, direncin, dirilişin, dirayetin, devleşen feragat ve faziletin zirvesi olmuştur. Tarih böylesine şanlı ve görkemli bir mücadele bilincine, efsanevi uyanış ve zafere çok az şahitlik etmiştir. Çanakkale, şehitlerimizin aziz ve eşsiz bir eseridir. Hilâlin umutları Çanakkale’de tazelenmiş, Türk milleti boyunduruk ve esareti tümden reddetmiştir.” şeklinde konuştu.
Mehmet Akif Aras, çözüm sürecinin ilacının da “Çanakkale ruhu” olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Ecdadımızın kutlu bir mirası olan, asırlar içindeki kardeşlik, kaynaşma ve kucaklaşma hasletleriyle yükselen Türk milleti, bölücü ve yıkıcı mihrakların keyfine bırakılmayacaktır. İlhamımız Çanakkale’dir, itibar ve iddiamızın dayanağı muhterem şehitlerimizdir. Çözülmeye karşı çare Çanakkale’dir. Bölünmeye ve dağılmaya engel, Çanakkale ruhunun ve kahramanlarının emanetidir.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan da konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır.” ifadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim