Başbakan Başdanışmanı Dr. Savaş Şafak Barçin gelenek ve medeniyet” konulu bir sunum yaptığı konferans, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Katılımın bir hayli yoğun olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Medeniyet Konuşmaları” etkinlikleri ile Çorum’un kültürel anlayışının hangi seviyede olduğunun tüm Türkiye’ye gösterildiğini söyledi.

Türkiye’de son 15 yıldır büyük bir diriliş hareketi yaşandığını kaydeden Candan, “Savaş hocamız bu diriliş hareketinin mutfağından gelen bir isim. Kendisi Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın danışmanlıklarını yapmış, kültür ve edebiyatın birçok alanında eserler vermiş çok yönlü bir isimdir” dedi.

Candan’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Başdanışmanı Dr. Savaş Şafak Barçin ise çocukların şuurlu bir şekilde yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Barçin, Türkiye’nin büyük bir uyanış içerisinde olduğunu, bu uyanışın İslam ülkeleri tarafından da ilgiyle izlendiğini ifade etti. (Taner ŞİMŞEK) nguage: AR-SA'>Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, Kuzey Kıbrıs, Malezyalı ve diğer stantlara leblebi ve broşür götürdüklerini, aynı zamanda Türkiye Otelciler Birliği Standı’nda Çorum’a daha fazla desteğin nasıl verilebileceğini istişare ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve TRT sanatçılarının Hitit sazları ile Çorum türkülerini seslendireceği canlı performans ile bu fuarda Çorum’un sesini daha fazla duyurmaya çalışacağız. Tüm Çorumluları bu konsere davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi) en Alper Zahir, “Sık sık arıza veren eski içme suyu şebekelerini de tamamen yeniledik. Şehrimiz için bir yandan sağlıklı içme suyu kaynakları oluşturmaya çalışırken bir yandan da şebekeden kaynaklanan kaçakların önüne geçmek için bütün imkânlarımızı kullanıyoruz. Özellikle son 3 yılda yürüttüğümüz çalışmalarla şehrimizin muhtelif noktalarında 160 kaçak tespit ettik. Yaptığımız müdahalelerle şu ana kadar 2.6 milyon ton su kaybının önüne geçmiş olduk.” dedi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim