CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz tabelalara T.C. yazısının eklenmesiyle ilgili çağrısını bir kez daha yinelerken, Yılmaz’ın çağrısına tepki gösteren Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, CHP'nin PKK'yı bir kez bile lanetlemediğini iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz mecliste gündem dışı söz aldı. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan “T.C.” yazısının belediye birimlerinin tabelalarına yeniden konulmasıyla ilgili çağrısını tekrarladı. Aşgın’ın yerli otomobille ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Birileri TC diyordu, işte TC yerli otomobilin logosunda” şeklindeki sözlerle ilgili konuşan Yılmaz, “TOGG’un logosunu nasıl TC’ye benzettiniz? Eğer TC’yi çok seviyorsanız buyurun Belediye’nin logosuna koyalım” dedi.

CHP'li Yılmaz'ın bu çağrısı sert karşılık buldu. “Siyaset yapmak istemiyorum ama beni mecbur ediyorsunuz” diyerek söze başlayan Belediye Başkanı Aşgın, CHP'yi PKK'yı kınamamakla eleştirdi. Bu sırada Ak Parti sıralarından alkış, CHP sıralarından ise protesto sesleri yükseldi. Aşgın konuşmasının devamında CHP'li meclis üyelerini Diyarbakır annelerini ziyaret etmeye davet ederek, “CHP, MHP ve Ak Parti meclis üyeleriyle birlikte belediye otobüsü ile Diyarbakır'a gitmeye var mısınız?” dedi. Aşgın ayrıca eski yıllara ait bir fotoğrafı hatırlatarak belediye binasında CHP logosunun yer aldığını hatırlatarak “CHP'yi belediye binasına yeniden yazmanın hayalini kuruyorsunuz ama bu sadece hayallerde kalacak” şeklinde konuştu.

“OSMAN ÖCALAN’I TRT’YE KİM ÇIKARDI, HABUR’DA DAVULLU ŞOVU KİM YAPTIRDI?”

Aşgın'ın eleştirileri sonrasında yeniden söz alan Tuncay Yılmaz, “PKK'yı eleştirmiyorsunuz” sözlerine cevap verdi. Yılmaz, “PKK bir terör örgütüdür. PKK'yı kınadık ve kınamaya da devam ederiz” dedi. Yılmaz Başkan'ın eleştirisine karşılık olarak Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarılmasını ve Habur'da PKK'lıların davul-zurna eşliğinde karşılanmasını hatırlattı. Yılmaz, Diyarbakır anneleri sorununun da devlet tarafından çözülmesi gerektiğini dile getirerek, “Evlatları PKK'nın kucağında, insanlar isyan ediyor ama bunun çözümünü bulmayan iktidar gidin HDP önünde eylem yapın diyor, o zaman devlet ne iş yapıyor. O çocuğu dağdan indirmek devletin görevidir” dedi.

Çorum'daki taş binanın yapıldığı dönemde, tek partili dönemin yaşandığını da hatırlatan Yılmaz, “Turan Kılıçcıoğlu dönemini herkes biliyor. Herkes Kılıçcıoğlu'nu efsane başkan diye biliyor” ifadelerini kullandı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim