CHP’li üye Yıldız Bek, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu sert bir dille eleştirirken, Ak Partili üyeler ise operasyona destek verdi.
Konuşmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a gerçekleştirilen silahlı saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan baskıyı şiddetle kınayarak başlayan CHP’li Bek, “Bu sıkılan kurşun, bu yapılan baskınlar; laik Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize ve özgürlüğümüze yapılmaktadır” dedi.
15 Temmuz’da darbeye karşı hep birlikte ortak tavır aldıklarını kaydeden Bek, “Bugün bu algıyı hep birlikte güçlendirmemiz gerekirken, bir karşı darbeyle karşı karşıyayız.
Darbe fırsatçılığı yayıp, toplumun aydın kesimlerini, düşünenleri susturmak; medya ve sivil toplum üzerinde baskı kurmak hiç kimsenin işine yaramayacaktır.
Bütün yayın hayatı boyunca her darbede aynı baskıları yaşamış, karanlığa karşı aydınlığı savunmuş, 20-30 yıldan beri de Gülen hareketine karşı mücadele etmiş, Fetullahçı savcıların karşısında asla diz çökmemiş bir gazeteyi bugün Gülencilikle suçlamayla hiç kimseyi inandıramazlar. Bu olsa olsa en ufak muhalefete bile tahammülün olmayışıdır” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ İLE MHP TÜRKİYE’Yİ DAHA İYİ BİR YERE GETİRECEK”
Bek’e yanıt veren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, “Konuşmanızı edebiyat makalesi gibi algılıyorum. Gerçeklerle bir ilgisi yok. Cumhuriyet Gazetesi’nde bir sıkıntı varsa cezasını çeker. Yoksa da hukuk burada kararını verir. Ak Parti, MHP ile birlikte Türkiye’yi daha iyi bir yere getirecek. Sizin anlattığınız gibi bir Türkiye şuan yok” dedi.
METEOĞLU VE KARACA DA OPERASYONU DESTEKLEDİ
Ak Partili iki İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu ve Nurettin Karaca da Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu destekleyici açıklamalar yaptı.
Meteoğlu, operasyonun Cumhuriyet Gazetesi’nin kurumsal kimliğine yapılmadığını belirterek, “Gazete içerisinde kalemlerini silah gibi kullanan FETÖ ve PKK destekçilerine yönelik bir operasyon var. Kurumla ilgili bir operasyon söz konusu değil” dedi.
Karaca ise geçmişte darbelerin basın aracılığıyla yapıldığını iddia ederek, “O dönemleri unutmuş değiliz. Bir kısım medya bugün vatanının, milletinin yanında değil” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK) 
 
Editör: TE Bilisim