Milletin evlatlarının her gün bir yaprak tanesi gibi toprağa düştüğünü, nice yüreklerin yandığını, milletin her gün hangi acılı haberin geleceği ile endişeli, kahredici günler yaşadığını kaydeden AES İl Başkanı Nihat Örs, “Meclis bu duruma el koymalı, bir an önce caydırıcı tedbirler almalıdır. Yaşadığımız günler olağanüstü günlerdir. Millet göz göre göre iç savaşa sürüklenmek istenmekte, vatan toprakları tehdit edilmektedir.” dedi.
AES İl Başkanı Örs, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“PKK, amacı Türkiye’yi ne pahasına olursa olsun bölmekten başka bir şey olmayan kanlı bir terör örgütüdür. Ne bu örgütün elebaşı, ne de Kandil, istedikleri olmadan terör saldırılarından vaz geçecektir. Geldiğimiz nokta bunun ispatıdır. O zaman Meclis en caydırıcı tedbirleri almalıdır. Ülkenin her köşesi kan gölüne dönmeden olaya el koymalıdır. Terör, bütün partilerin birleşeceği bir konu olmalıdır. Terörle arasına mesafe koyamayanların konumları sorgulanmalıdır.”

“ÖĞRETMENLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Okulların açılmasına kısa bir süre kala terörün tırmanışa geçtiğinin altını çizen AES İl Başkanı Nihat Örs, bu bölgede görev yapan öğretmenlerin can güvenliğinin bulunmadığını belirterek, “Kırsalı bırakın, şehir merkezinde bile sivil, asker demeden kurşun sıkanların eğitim kurumlarını rahat bırakmayacakları, büyük bir öngörü değildir. Okulların açılmasının ardından ne gibi tedbirlerin alınacağı açıklanmalıdır. Öğretmenler ve ailelerinin can güvenlikleri, okullardaki eğitim öğretimin nasıl olacağı ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı sessizliğini bozmalıdır. Türk milletinin varlığından rahatsız olanların bir maşa olarak kullandığı PKK terör örgütü, amacına hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Terörle işbirliği içinde olan, teröre çanak tutan, terörden medet uman kim varsa eninde sonunda hesabını verecektir. Gün, birlik olma günüdür. Teröre tek vücut karşı koyma günüdür. En son içimizi yakan Dağlıca’daki şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim