Mecitözü Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen ve tarım danışmanları Mehmet Çelik, Seher Akküç ve Özgür Toprak öncülüğünde verilen kurslara kadın çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Mecitözü Öğretmenevi’nde düzenlenen kursa 60 kadın çiftçi katıldı. Kadın çiftçilere değişik alanlarda 5 günlük kurs verildi.
Kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hakları ve özgürlükler, doğum kontrol planlaması, sağlıklı beslenme, obezite, bitkisel üretimde ilaçlama teknikleri, turşu ve konserve yapımı, hayvan hastalıkları ile ilgili sap, burusella ve kırım kongo kanamalı ateşi gibi değişik konularda bilgilendirilen kadın çiftçilere “kursa katılım belgeleri” de törenle dağıtıldı.
Mecitözü Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan belge dağıtım törenine Mecitözü Kaymakamı Ahmet Demirci, Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü E.Elfaz Ermiş, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Mecitözü İlçe Tarım Müdürü Korutürk Kekeç davetliler ve kursiyerler katıldı.
Kadın çiftçilere katılım belgeleri Kaymakam Ahmet Demirci, Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü E.Elfaz Ermiş, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Mecitözü İlçe Tarım Müdürü Korutürk Kekeç tarafından verildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim