İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısında söz alan Haydar Erdem, Hz. Ali’nin rivayetlere göre Mecitözü civarında bir mucize belirttiğini savunarak konunun araştırılmasını talep etti.
Erdem sözlü önergesinde, “Hz. Ali’nin rivayetlere göre Mecitözü Emirbağ Köyü, Arpaç mevkii, Çağşak tepedeki ayrı ayrı beş tonluk, tahmini 10 tonluk düz siyah mermer taşlar üzerinde 3-5 cm. derinliğinde kılıç izleri vardır. Yine bu taşlar üzerinde Hz. Ali’nin bindiği atı Düldül’ün ayak izleri de bulunmaktadır. Bizler bunu mucize olarak kabul ederiz. Bu bir mucize değilse bile arkeologlar tarafından incelenip bu konunun aydınlığa kavuşturulması önemlidir. Üstelik bu taşların müzeye kaldırılması yönünde Köy muhtarlığının olumlu görüşleri vardır.” ifadelerini kullandı.
İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise söz konusu mermer kayaların, önerge sahibi olması ve yöreyi bilmesi nedeniyle Haydar Erdem tarafından Turizm Komisyonu Başkanı Abdullah Meteoğlu’na gösterilmesinin ve daha sonra uygun görülmesi hâlinde farklı komisyonların araştırmasına bırakılmasının yerinde olacağı yönünde görüş belirtti.


Mecitözü’ndeki bazı mermer kayalar üzerinde Hz. Ali’nin izler bıraktığını iddia eden Haydar Erdem, “Bu mucize araştırılsın.” dedi.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim