Kentte polis gün boyu cadde ve sokaklarda maske denetimi gerçekleştirdi. Denetimler sırasında vatandaşlarla polisler arasında tartışmalar da yaşandı.

Gazi Caddesi’nde polis ve Hatice K, arasında maske tartışması yaşandı.

Uyarılar sonrası maskesini takan Hatice K., kimlik numarasını vermek istemeyerek polislerle tartıştı. Polislere “Kimlik numaramı sorma yetkiniz yok” diyen Hatice K., ismini sorduğu polis memurlarını şikayet edeceğini söyledi.

Genç kadın polislerle arasında geçen konuşmaları da ses kaydına aldı. Polislerin maskesini burnuna çekmesi konusunda uyarısı karşısında da sinirlenen Hatice K., maskesiyle tüm yüzünü kapatarak görevli polislere tepki gösterdi.

Polislerin yanından ayrılırken “deli mi ne ve hepsi ruh hastası” diye hakaretlerde bulunan Hatice K’yi polis memurları üslubuna dikkat etmeleri yönünde uyardı. Yoldan geçen ve olup biteni izleyen bir kişi ise genç kadının yaptıklarına sinirlenip polislere "Allah sizlere sabır versin" diyerek destek verdi.

Yine Gazi Caddesi üzerinde polisin uyarısının ardından maske takan ve kimlik numarasını vermek istemeyen İzzet K., ise, polislerle tartıştı.

Kimlik numarasını vermemekte ısrar eden İzzet K. ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Polislere, “Siz ceza kesersiniz de ben ödemem” diyen İzzet K, ardından maskesini indirip sigara içmeye devam etti. Polisin maskeni tak uyarısı karşısında ise “Zaten ceza yazdınız neden maske takayım” diyen İzzet K’ye polisler “Maskeni takmazsan 2. cezayı da yazarız” ifadelerini kullandı. Polisin onlarca kez ikazından sonra maskesini takan ve polisleri çileden çıkaran şahıs kendisine ceza yazılan evrakı da imzalamadı.

Editör: TE Bilisim