Olay geçtiğimiz yıl Mart ayında Çorum’da meydana geldi. Tavuk çiftliği sahibi olan Mahmut Özdemir, iddiaya göre çiftlikte çalışan işçisi Mehmet.E. ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mehmet.E., Mahmut Özdemir'i karın bölgesinden bıçakladı. Vücuduna 3 bıçak darbesi alan Özdemir, olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli jandarmayı arayarak kendisini ihbar etti. Jandarma ekipleri Mehmet E.'yi gözaltına aldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Mehmet E., 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sona erdi.
Dün son kez hakim karşısına çıkan Mehmet E, daha önceki savunmasında Mahmut Özdemir’in sahibi olduğu tavuk çiftliğinde 8 yıldır çalıştığını belirterek, "Son zamanlarda aylık ücretimden çeşitli kesintiler yapıldı. Bana zam yapacağını söylemesine rağmen yapmadı. O gün tavuk çiftliğine geldiğinde ücret konusunda kendisiyle tartışma yaşadık. Tavuk çiftliğinin yemlik bölümündeki tartışmamız sırasında bana küfür etti. Kavga etmeye başladık. Yem torbalarını kesmek için olay yerinde bulunan bıçağı alarak 3 defa göğüs kısmından bıçakladım. Çok pişmanım" diyerek ifade vermişti.
Karar duruşmasında son sözü sorulan Mehmet E, “ Hakim bey inanın çok pişmanım. Olay bir anda oldu. Keşke olmasaydı. Ben o an psikolojik baskı altında olabilirim. Şuurumda yerinde değildi. Çok çok pişmanım” dedi. Hakim, Mehmet E’ye önce "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını 25 yıla indirdi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim