Cezaevi’ndeki hükümlülerin talebi doğrultusunda Özel Platin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katkısıyla toplanan YGS/LYS ve KPSS hazırlık kitapları önceki gün mahkumlara ulaştırıldı. İçerisinde Türkçe, Felsefe, Coğrafya, Geometri, Matematik, Kimya, Fizik, Tarih, Biyoloji gibi temel derslerin yer aldığı kitaplar Okul Müdürü Vural Sucu ve Müdür Yardımcısı Hayrullah Layık aracılığıyla cezaevi yetkililerine teslim edildi.
Okumak ve öğrenmek isteyen herkese ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını söyleyen Okul Müdürü Sucu, “Önemli olan cezaevindeki vatandaşlarımızı topluma kazandırmaktır, mahkûm edip cezalandırmak değildir. Suç işlemiş olsalar da bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocukların topluma kazandırılması gerekiyor.
Üniversiteye girmeleri de bu açıdan önemli. Gençlerin dershaneye gitme gibi bir imkânları bulunmadığı için üniversiteye hazırlanmakta zorlanıyorlar. Çocuklar eğitim görüp, okudukları zaman suçlara daha az meyil edeceklerdir diye düşünüyorum. Ayrıca üniversiteyi okurlarsa, cezaları bittiği zaman iş bulma imkânları da artacak. Böylece suçtan da arındırılmış olacaklardır. Biz de bu bakış açısıyla, sınavlara hazırlanan hükümlülerin öğrenimlerine devam edebilmeleri için kuruma kitaplarını teslim ettik” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim