Şu anda Akkent Mahallesi ile birlikte 8 noktanın mahalle mescitleri için tespit edildiğini kaydeden Belediy Başkanı Muzaffer Külcü, “Tek başına veya birden fazla kişiyle böyle bir eseri yaptırmak isteyenler varsa buyursunlar Belediye’ye gelsinler. Sadece ‘Allah rızası için bir hayır yapmak istiyorum’ diyen hemşehrilerimize bir fırsat yaratmış oluyoruz. Tamamen Belediye’nin denetiminde yapılmak suretiyle mescit yaptırmak isteyenlerle protokol imzalayacağız.
Bu ihtiyace binaen yapılmış bir çağrı değildir. Kesinlikle mali kaynak ihtiyacı nedeniyle böyle bir çağrı yapmıyoruz. Birkaç hayır severle daha önce bu konuyu görüşmüştük. Halen aynı fikri taşıyorlarsa Belediye’ye gelmeleri yeterlidir. Aksi takdirde Ağustos sonunda bu mescitlerin ihalesini yapmış olacağız. 2018’in sonuna doğru ise hepsi tamamlanmış olacak” dedi.
Mescit yapımına ilişkin hayırseverlerle protokol imzalayabilmesi için Belediye Başkanı’na yetki verilmesini talep eden ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim