İskilip’te yıllardır ekonomiye katkı sağlayan Yanoğlan-Çomu köyündeki Yılmaz Madencilik işçilerine yönelik düzenlenen eğitime Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak katıldı.
Ergonominin çalışılan ve yaşanan çevrenin insan özelliklerine uygun düzenlenmesi olarak açıklayan Azan, işçilerin çalışma ortamındaki sağlıklarını bozan her türlü etkenden kendilerini korumaları gerektiğini vurguladı. İşverenlerin de işçilerin çalışma şartlarının, onların sağlığına uygun hale getirilmesi için çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Dr. Azak, iş hijyeni ile kişisel hijyenin birbirine çok yakın olduğunu, işçilerin kişisel hijyen kurallarını tam olarak uygulamaları gerektiğini ve bunlara iş yerinde de dikkat etmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.
Çalışma şartlarında yer alan ve sağlığı tehdit eden havasızlık, toz, kir, zehirli gazlar, ses vb. etmenlerden korunma yolları hakkında bilgi veren Azak, “İş yeri sahiplerinin de işçileri koruyucu önlemleri almada gerekli hassasiyeti göstermelidir” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim