Bu ruhun mirasçısı ve takipçisi, Türkiye Sevdasını, vatan ve millet derdini her zaman en önde tutan Türk Sağlık-Sen olarak bu vatan için canlarını veren şehitleri, rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Gök, 14 Mart Tıp Bayramı gibi çok önemli bir günü sağlık çalışanlarının önemli sorunlarla karşıladığını belirtti. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Sağlık Çalışanlarının Memnuniyeti” anketi sonuçlarının sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu vahim tabloyu net biçimde ortaya koyduğunu söyleyen Fatih Gök, anket sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 55.3’ünün son bir yılda şiddete uğradığını belirttiğini, kadın çalışanların yüzde 67,2’sinin, erkek çalışanların ise yüzde 50,2’sinin son 1 yılda sözlü veya fiziksel şiddete maruz kaldığını belirttiğini kaydetti. Çalışanların yüzde 69’unun mobbinge maruz kaldığını ifade ettiğini anlatan Gök, ayrıca çalışanların yüzde 78.5’inin mevcut yapılan düzenlemeler ve çalışmalarla sağlıkta şiddetin önüne geçilemeyeceğini düşündüğünü ifade etti.
Bu durum sağlıkta şiddetin çözülmesi adına çalışanların ümitsizliğini de gösterdiğini söyleyen Fatih Gök, acil olarak etkin caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Çalışanlar açısından bir diğer önemli sorunun ise çalışma şartları olduğunu kaydeden Gök, çalışanların yüzde 57.4’ünün çalışma şartlarından memnun olmadığını kaydetti.
Sağlık çalışanlarının ekonomisinin kötüyken toplu sözleşmenin çalışanlar açısından tam bir hayal kırıklığına neden olduğunu anlatan Gök, çalışanların büyük bölümünün maaş zamlarından memnun olmadığını dile getirdi.
Sorunların dağ gibi biriktiğine dikkat çeken Fatih Gök, “İstenen ise alın terinin karşılığının verilmesi ve daha iyi çalışma koşullarıdır. Umarız ki bu yıl 14 Mart diğer yıllardaki gibi kutlama ve temenniler ile geçiştirilmez ve sorunların çözülmesi, taleplerin hayata geçmesi için somut adımlar atılır.
Bu temenni ile gece gündüz demeden, fedakarca ve tüm zorluklara rağmen özverili bir şekilde hizmet üreten tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim