Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, sağlık üzerinden ticari rant elde etmeye çalışanlara göz açtırmayacaklarını söyledi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Milletvekili Kurt, ülkemizde sağlık üzerinden ticari rant elde etmeye çalışan simsarlara karşı Sağlık Bakanlığı ve TBMM üyeleri olarak var güçleriyle mücadele edeceklerini belirterek RTÜK’ün de ilaç olmadığı halde sağlığa iyi geldiği iddiasıyla tanıtılan gıda takviyesi ürün reklamı yapan 24 televizyon kanalı ve bir radyoyu cezalandırdığını hatırlattı.
Bir eczacı olarak televizyon kanalları ve radyolarda reklamı yapılan gıda takviyesi ürünleri için vatandaşları uyaran Milletvekili Kurt: “Özellikle dünyada ve ülkemizde son günlerde artan kanser vakalarına karşı ne yazık ki hastalarımız ile yakınları bu simsarlar tarafından bilimsel değeri olmayan birtakım ürünlerle kandırılmaya çalışılmaktadır. Yıllarını ilaç sektörüne adamış birisi olarak halka bu konuda daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Hasta ve hasta yakınları hekim dışında kimsenin yönlendirmesine izin vermemelidir” dedi.
Bu konuda AK Parti Hükümeti olarak ciddi adımlar attıklarını ve atmaya da devam edildiğini kaydeden Kurt, “Bu anlamda 12-13 Mart 2016 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da benim de katıldığım ‘II. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı’ yaparak bu konuda yapılması gerekenleri tüm boyutlarıyla ele aldık. Tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin tedavide hekim, eczacı ve hasta tarafından kullanılabilirliğini sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığının bu ilaçları ruhsatlandırması, bu ilaçlara yönelik ARGE projelerinin desteklenmesi hekimlerimize yönelik de eğitim programları oluşturulması çalıştayımızın ana konusuydu” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim