Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilk olarak Metropol Bahar Sineması’nda animasyon film izlendi. Ardından ise Bolu Dağı Mangal Evi’nde katılımcılara öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Yapılan etkinlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Türkiye’de her yıl 1500-2000 yeni lösemili çocuk vakasının ortaya çıktığını, bu sebeple lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını paylaşmayı, topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Lösemili çocukların sağlıkla ilgili her türlü ihtiyaçlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Öztürk, hastaların tedavilerine düzenli devam edebilmelerinin sağlandığını ve psikolojik desteğin ilaçlar kadar etkili olduğunu kaydetti.

ECZACI ODASI’NDAN İKİ ÇOCUĞA TABLET

Öte yandan 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan tarafından temin edilen tabletler, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk ve Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı’nın da katılımlarıyla hastalığı yenmiş olan iki çocuğa evlerinde hediye edildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim