Okul Müdürü Elvan Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte okulun bulunduğu mahallede, mahalle sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırıcı, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ve manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılmasını amaçlayan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında düzenledikleri etkinliğin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Elvan Güneş ile birlikte okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile Buhara Kültür Merkezi önünde kurulan stantlarda vatandaşlara sıcak çorba ve ekmek ile balon dağıtımı yapıldı. Etkinlikte “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında da İl Sağlık Müdürlüğü’nden temin edilen “Hijyen, Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivite, Obezite ve Kene” gibi konuları içeren broşürler vatandaşlara dağıtıldı.

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi ile ilgili bilgi veren ve projenin 10-11 ve 12. Sınıf öğrencilerini kapsadığını söyleyen Okul Müdürü Güneş, öğrencilerin toplumda kalıcı gönül köprüleri kurması, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenlerini geliştirmesine yardımcı olacak proje ile ders dışı zamanların verimli geçirilmesinin amaçlandığını, okula olan aidiyet duygularını güçlendirmek istediklerini söyledi.

Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Bölümü öğrenci ve öğretmenlerinin el emeği ile hazırlanan geleneksel lezzet olan Ezogelin Çorbası’nın Servis Bölümü öğrencileri tarafından bin mahalle sakinine dağıtıldığı etkinlik ilgi gördü.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim