ÇORUM HABER’in köşe yazarlarından, İstanbul’da oturan Mehmet Özata’nın, memleketi Osmancık’tan arayarak, tüm okul arkadaşlarına, “Birbirimizi dünya gözüyle bir kez daha görelim” çağrısında bulunması üzerine toplanan 1963 yılı mezunları hasret giderdi.

Aralarında hocaların hocası lakabıyla bilinen Metin Aşkın’ın da (84) bulunduğu toplantıda konuşan okul müdürü Halit Güneş, seçkin konukları okulda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. “Bir mezun vardır bir de mensup vardır. Sizler bu okulun mensuplarısınız. Bu okul sizin yuvanız” diyen Güneş, ülkedeki en eski 100 okul için kitapçık bastırılacağını ve Çorum Atatürk Anadolu Lisesi’nin de bu kitapçıkta yer alacağını dile getirdi.

Mezunların bir araya gelmesini sağlayan ÇORUM HABER’in köşe yazarlarından Mehmet Özata da yaptığı konuşmada mezuniyetin üzerinden 55 yıl geçtiğini belirterek yıllar sonra bambaşka insanlar olarak karşılaştıklarını dile getirdi. 55 yılın herkeste fiziksel ve ruhsal anlamda pek çok değişikliklere sebep olduğunu anlatan Özata, arkadaşlarını dünya gözüyle ayakta ve sağlıklı gördüğüne mutlu olduğunu belirtti.

Okulun eski müdürlerinden Ahmet Güngör de 23 yıl Çorum Atatürk Lisesi’nde hizmet verdiğini belirterek bu okulda okumasa da bu okulun bir parçası gibi hissettiğini söyledi. Okulun her köşesinde hatıraları bulunduğunu ve duvarların kendisiyle konuşuyor gibi geldiğini belirten Güngör, 1963 yılı mezunlarını çok iyi anladığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından 1963 yılı mezunları tek tek kürsüye gelerek hayatlarını anlattı.

Mehmet Özata, hocaların hocası ismi verilen Metin Aşkın’ın elini öptü.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim