18 programda tezli yüksek lisans, 7 programda da doktora eğitiminin verileceği Hitit Üniversitesi’nde; 2015-2016 Yılı Güz Dönemi için 391 lisansüstü öğrenci kontenjanı belirlendi.
Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan; İktisat, İşletme, Tarih, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Siyaset ve Sosyal Bilimler), Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, Temel İslam Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor (19 Mayıs Üniversitesi Ortak Lisansüstü Protokolü ile) yüksek lisans programlarına 50’si yabancı uyruklu toplam 207 öğrenci; İktisat, İşletme, Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor doktora programlarına da 33’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 81 öğrenci kabul edilecek.
Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan; Fizik, Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Matematik yüksek lisans programlarına 16’sı yabancı uyruklu toplam 81 yeni öğrenci; Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği doktora programlarına da 5’i yabancı uyruklu toplam 22 öğrenci alınacak.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada; yüksek lisans programlarına başvuruların bugün mesai bitimine kadar yapılabileceği hatırlatıldı. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen ve gerekli koşulları sağlayan kişiler de, Hitit Üniversitesi’ne davet edildi.

Editör: TE Bilisim