Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklamada; Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri’ndeki 16 programda 1200’e yakın öğrenciye tezli yüksek lisans; 6 programda ise 120’nin üzerinde öğrenciye doktora eğitimi sunulduğu belirtildi.
Bu yıl Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün de ilk defa öğrenci alımına başlamasıyla, aktif öğrencisi olan enstitü sayısının 3’e çıktığı belirtilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:
“Hayat boyu öğrenme konsepti içerisinde hareket ederek önlisans ve lisans eğitimi yanında lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitimini de son derece önemseyen ve bunu Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde değerlendiren Üniversitemiz, lisansüstü eğitimi nitelikli insan gücünün oluşmasında önemli bir araç, üniversite-toplum işbirliğinin somut göstergesi ve toplumun ekonomik, sosyal, politik, teknik ve kültürel değişim ve ilerlemesinde karar mekanizmaları içinde yer alabilmesine imkân tanıyan en etkin vasıta olarak görmektedir. Ayrıca Üniversitelerimizde devam eden nitelikli öğretim elemanı eksikliğinin giderilmesi de ancak bu şekilde mümkün olabilecektir.
Bu bakış açısı ile hareket eden Üniversitemiz, imkânlar ölçüsünde sürekli yeni lisansüstü programları açmak suretiyle, çeşitliliğin artırılmasını hedeflenmektedir. Geldiğimiz noktada Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerimizde 16 programda 1200’e yakın öğrenciye tezli yüksek lisans; 6 programda 120’nin üzerinde öğrenciye de doktora eğitimi sunmaktadır. Bu yıl Sağlık Bilimleri Enstitümüzün de ilk defa öğrenci alımına başlamasıyla, aktif öğrencisi olan enstitü sayımız da 3’e çıkmış olacaktır.
En temel işlevini, bulunduğu ile ve bölgeye katkı sağlamak ve sahip olduğu bilgi birikimini içinde yer aldığı topluma aktarmak olarak belirleyen Üniversitemiz, koşulları sağlayan mezun öğrencilerimizle birlikte, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan konuyla ilgili tüm kamu görevlilerimizi, özel sektörde farklı alanlarda çalışan meslek insanlarımızı, sanayicilerimizi ve iş insanlarımızı kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek ve Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere lisansüstü programlarımıza bekliyoruz.
Programlara başvurular 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak olup; başvuru koşulları, kontenjanların dağılımı ve diğer bilgiler ilgili enstitülerin web sayfalarında (Sosyal Bilimler Enstitüsü için http://www.sbe.hitit.edu.tr; Fen Bilimleri Enstitüsü için http://www.fbe.hitit.edu.tr; Sağlık Bilimleri Enstitüsü için http://www.saglikbe.hitit.edu.tr) yer almaktadır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim