Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, şehrimizde fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlamak, şehrimizin güzelliklerini fotoğraflara aktarmak, kalıcı hale getirmek amacıyla düzenlenen “Lale ve Çorum Fotoğraf” yarışması sonuçlandı. Fotoğraf yarışmasına 91 yarışmacı katıldı. Toplamda 369 eserin değerlendirmeye alındığı yarışmada birinciliğe uygun fotoğraf bulunmamasına rağmen “Lalelerin Dansı” adlı fotoğrafı ile Burak Üğüten’e birincilik ödülü, “Mor” adlı fotoğrafı ile Sedat Tezgül’e ikincilik ödülü ve “Saat Kulesi” adlı fotoğrafı ile Çınar Yüksel’e üçüncülük ödülü verildi.

Öte yandan “Hitit Heykeli” adlı fotoğrafı ile Erdem Cihan Arslan ve “Aşk İle” fotoğrafı ile Sıddık Mebet mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ödüle layık görülen fotoğrafların sahiplerini ödüllerini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi. Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Resim Galerisi’nde yapılan ödül töreninin ardından diğer fotoğrafları da inceleyen Başkan Külcü, amaçlarının fotoğrafçılığı özendirmek olduğunu söyledi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim