Eczacılık mesleğinin insanlık tarihi kadar kadim bir meslek olduğunu belirterek eczacıların üstün bir gayret ve özveri ile çalıştığını dile getiren Hacı Nuri Lafcı; “İnsan sağlığının tesisinde vazgeçilmez öneme sahip olan eczacılık mesleği, çağın gereksinimlerine uygun olarak kendini sürekli geliştirmekte ve yenilemektedir. Halkımızın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına eczacılarımız üstün bir gayret içerisindedirler” dedi.

Mesleğin daha iyi yerlere gelebilmesinde rol oynayan eczacıların sürekli kendilerini geliştirerek hastalara daha bilinçli ve duyarlı yaklaşım çabası içinde olduğunu anlatarak sağlık hizmetinin 7’den 70’e herkese ulaşmasında eczacıların önemli bir görev icra ettiğini belirten Lafcı, sadece serbest eczacıların bulunmadığını, kamudaki eczacıların da gözardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kamu eczacılarının devlet adına piyasa denetimi yaptığını, düzenleyici hükümler koyarak mesleğe yön verdiğini anlatan Lafcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamudaki eczacılarımız düşük ücretle çalışmaktadırlar. Farklı kurumlarda çalışan eczacı ücretleri arasında dahi önemli farklar bulunmaktadır. Kamudaki bu farklı ücret uygulaması sonlandırılarak maaşların çağın gereksinimleri de dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bu anlamda İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’ne de daha etkin ve verimli bir şekilde görev ifa edebilmesini temin etmek üzere ilaç ve eczacılık sektörüne yön verecek bir kurumsal kapasite kazandırılması gerekmektedir.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim