Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) İl Temsilcisi, Aktif Eğitimciler Sendikası Temsilcilik Başkanı Adem Yücel, 1 Kasım’da yapılan milletvekilliği seçim sonuçlarını değerlendirdi.
7 Haziran seçimlerinin devamı niteliğinde olan bir seçimin geride bırakıldığını belirten Yücel, “Halkımız yaşanan 5 aylık yönetim boşluğunun ardından yeniden sandık başına gitti ve tercihini yaptı. Her seçimde olduğu gibi 1 Kasım seçiminde de halkın verdiği mesajları iktidar ve muhalefetin iyi anlaması gerektiği kanaatindeyiz. 1 Kasım seçimlerinde sandıktan çıkan kararın, Türkiye için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” dedi.
Türkiye’deki çatışmalı ve kutuplaştırıcı siyasetten toplumun tüm kesimlerinin olumsuz etkilendiğini kaydeden Yücel, “Bunların başında ise kamu çalışanları geliyor. Çalışanlar inanç, mezhep, meşrep ve kökenlerine göre bir ayırıma tabi tutuluyor, fişlemelere maruz kalıyor. Yeni dönemde kamu çalışanları başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri kurulacak hükümetten, ötekileştirmenin ve ayrımcılığın yapılmamasını, liyakat esasına dayalı hareket edilmesini ve çalışma barışını tehdit eden uygulamaların son bulmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.

“İSTİKRAR TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN OLMAZSA OLMAZLARDANDIR”
İstikrar için tek parti iktidarının bir şans olduğuna dikkat çeken Yücel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Ancak istikrar sadece tek parti yönetimi ile sağlanamaz. İstikrarın en önemli unsuru toplumsal barıştır. Toplumsal barışın sağlanamadığı yerde iktidar ne kadar güçlü olursa olsun istikrarın sağlanamayacağının altını çizmek istiyoruz. Yeni Hükümet bu anlamda yeni bir sayfa açmalı ve toplumun tüm kesimlerini kucaklamalıdır.
Demokrasilerde insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması esastır. Can ve mal güvenliğinin olmadığı bir yerde demokrasinden bahsetmek mümkün değil. Bunun için demokrasinin ve hukukun uygulanması lazım. Yani adalet duygusunun yeniden tesis edilmesi şart. Bunun için ülkemizdeki hukuksuz uygulamalardan bir an önce vazgeçilmeli, daha ileri adımlar için reformlara süratle ağırlık verilmelidir.

“TÜRKİYE’NİN ENERJİSİ, MİLLETİN ENERJİSİ BOŞA HARCANMAMALI”
Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok büyük sorunları var. Millet hizmet bekliyor. Kısır iç çekişmelerle zaman kaybedilmemeli. Uzun süredir gerilim ve gerginliklerden tedirgin olan halkımız sözünü söyledi. İktidar başta olmak üzere tüm siyasi partilerin bundan ders alması gerekir.
Son zamanlarda artan huzursuzluk ortamının kimseye fayda vermediği aşikardır. Gönül kırıcı, ayrıştırıcı söylemlerden herkesin kaçınması temennimizdir. Siyasal görüşümüzü sandıkta ifade ettik, sandık dışında çirkin sözlerle toplumun temel dinamizmini kırıcı söylemlerden, özellikle sosyal medyada kimseye fayda vermeyecek kırıcı tutumlardan kaçınmak gerekir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim