Vali Ahmet Kara, Garnizon komutanı J.Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Kasım Bahtiyar, yemek ve içmenin vücudun bir ihtiyacı gibi okumanın da ruhun vazgeçilmez bir ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kitabın; fertlerin ve milletlerin hayatını değiştirdiği gibi ilerlemeyi de sağlayan önemli vasıtalardan birisi olduğunu anlatan Bahtiyar, eğitim, bilim ve sanatın temelinin kitaba dayandığını kaydetti.
Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin kitabın yerini tutamayacağını belirten Bahtiyar, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilgilinin azalmaması, hatta artmasının bunun bir kanıtı olduğunu söyledi.
İl Halk Kütüphanesi’nin merkezde 5 kütüphane ile hizmetini sürdürdüğüne dikkat çeken Kasım Bahtiyar, 2014 yılında 93118 kitapla 242 bin 941 okuyucuya hizmet verildiğini söyledi.
Vali Ahmet Kara ise konuşmasında kalkınmışlık ve refah düzeyinin kitap okumakla alakalı olduğunu anlattı. “Toplum olarak az kitap okuyan bir milletiz” diyen Vali Kara, İslamin ilk ayetinin Oku diyerek başlamasına rağmen kitap okuyan sayısının az olduğunu ifade etti.
Konuşmasında çocuklara da tavsiyelerde bulunan Vali Kara, çocuklardan kütüphaneleri boş bırakmamalarını istedi.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim