Haftanın açılışı bugün saat 14.00’te Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda yapılacak. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Uyanık’ın “Kütüphanelerin Okumayı Geliştirmesine Katkıları ve Okuma Sevgisi” konulu konferansının da yer aldığı programda kütüphanelerde en çok kitap okuyan üyelere hediyeler verilecek. Ayrıca kompozisyon yarışmasında dereceğe giren öğrencilere de ödülleri dağıtılacak.
Kütüphane Haftası kapsamında yarın saat 14.00'de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından İl Halk Kütüphanesi'nde kitap ve resim sergisi açılacak, kütüphanelerin en çok kitap okuyan üyelerine hediyeler verilecek. 30 Mart Çarşamba günü de Çorum Kültür Park'ta saat 12.30 - 13.00 arasında okuma alışkanlığının önemine dikkat çekmek amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlenecek. Kitap okuma etkinliği eş zamanlı olarak tüm şehirlerde yapılacak.
Eşref Ertekin Halk Kütüphanesi'nde 31 Mart Perşembe günü saat 14.00'de Dr. Namık Top tarafından “Güzel Davranış ve Başarılı Olma Konusunda Karakter Eğitimi Etkisi ve İhtiyacı" konulu konferans yapılacak. Çocuk Kitabı Yazarı Osman Koca ise 1 Nisan Cuma günü de saat 13.30'da Mehmet Şadisoğlu Çocuk Kütüphanesi'nde söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek. Hafta kapsamında aynı gün saat 15.30'da ise Çorum Hasanpaşa Halk Kütüphanesi'nde müzik dinletisi sunulacak. Haftanın son etkinliği olarak 1 Nisan Cuma günü saat 19.00'da Hanoğlu Konağı'nda “Kütüphane Dostları Yemeği” olacak.
Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tüm Çorumlular etkinliklere davet edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim