Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle doğu illerinden İstanbul'a kurbanlık hayvan sevkiyatları başladı. Kamyonlara yüklenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar İstanbul'a sevk edilirken zaman zaman istenmeyen olaylar da yaşanıyor.
Samsun'a bağlı Kavak ilçesinden İstanbul'a sevk edilen Şerif Çalışır'a ait yaklaşık 15 büyükbaş hayvan 55 K 4055 plakalı kamyona yüklendi. Araç Osmancık'a geldiğinde hayvanları kontrol etmek isteyen Çalışır, bir tanesinin yerde yattığını gördü. Aracın kasasına çıkan Çalışır, hayvanın yaşadığını fark etti ve hemen kesmek istedi.
Hayvanı kesmek için bıçak bulunamayınca kurbanlık kendiliğinden can verdi. Olayın Osmancık Belediyesi’ne bildirilmesi üzerine kamyonun kasasında ölen hayvan kepçe yardımı ile çıkarıldı. Osmancık Belediyesi’ne ait bir kamyonete yüklenen büyükbaş hayvan gömülmek üzere çöplüğe götürüldü.
Kurbanlıkların sahibi Şerif Çalışır, “Kamyon içerisinde bağlı olan hayvanlarımızdan bir tanesi ipini kopardıktan sonra yere düşmüş. Düştüğü yerden kalkamayan hayvanın üzerine diğer hayvanlarda basınca havasızlıktan boğularak hayatını kaybetmiş. Biz fark ettiğimizde can çekişiyordu, bıçak bulabilseydik hayvanımızı itlaf edilmesinden kurtaracaktık. Hayvanımızın maddi değeri yaklaşık 10 bin lira idi” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim