Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çorum İl Müftülüğü işbirliğinde “Kurban Kesim Elemanı Kursları” düzenlenmesine dair hazırlanan protokol çerçevesinde kurs açmak için çalışmalar tamamlandı. Bu eğitimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Belediye Veteriner Hekimi, İlçe Müftülüğü ile İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri görev alacak.

Kursta 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında öğleden sonraları saat 13:30-16:30 saatleri arasında Halk Eğitimi Merkezinde teorik eğitimler verilirken, uygulamalı eğitimler ise Gök Bek Mezbahasında olacak.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fuat Bal; kursta iş sağlığı ve güvenliği, kurban kesmenin İslamiyet’teki yeri ve önemi, kurban kesim işlerinin anlatılacağını, müracaatların 10 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğüne şahsen yapılabileceğini kaydetti. Bal, Kurban bayramında nitelikli kesim elemanı ihtiyacının hayli fazla olacağından hareketle işin uzmanı eğitimcilerin yürüteceği kurs programı ile nitelikli kesim elamanı yetiştirmek, yetişmiş elemanları ise bu alanda geliştirmek istediklerini kaydetti. Kurban Bayramı’nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesim yapmalarını sağlamak için düzenleneceğini vurgulayan Bal, kurs için talebin fazla olduğunu ve kayıtların başladığını belirtti.
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kurs programı içerisinde kursiyerlere,
Kurban kesmenin önemi ve anlamı, kurban kesimindeki hijyen kuralları, kurban kesilecek yerlerin tanzimi, insan sağlığı açısından alınması gereken önlemler, yaralanmalara karşı önlemler, ilkyardım, yasal olarak kesim yapılması gereken mahaller, kurban kesim teknikleri (uygulamalı) kurban yüzme teknikleri (uygulamalı), etlerin parçalanması teknikleri (uygulamalı) konularını kapsayan bir eğitim verilecek. (Haber merkezi)

Editör: TE Bilisim