Kur’an’ın ölçülerine göre konuşanın doğruları söylediğini belirten Keleş, geçmişten beri İslam’a karşı en alçakça saldırıları yapmakla meşgul olmuş, İslam’ın içeriğini değiştirmek için çalışmış olan Batı’nın özellikle Kuran'dan haz almadığını ifade etti. “İslam’ı nasıl parçalarız, Müslümanları nasıl gerçek İslam’dan koparırız” şeklinde uğraş verildiğini dile getiren Talha Keleş, Yüzyıllarca İslam’ın hakim kılındığı coğrafyada, ecdadın yönetiminde, yani Osmanlı Devleti zamanında, buna cesaret edemeyen Fransa’nın şimdi şiddet ve Yahudi düşmanlığı yapıyor bahanesi ile Kur'anı değiştirme densizliğine cüret ettiğini vurguladı.

Keleş açıklamasında şunları dile getirdi: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu esas kılmış olan Osmanlı'nın nasıl bir medeniyet kurduğunu tüm dünya iyi bilir. Osmanlı, Avrupa'ya medeniyeti götürmüştür. Tüm insanlığı kucaklayan hoşgörü ve sevgisiyle, Avrupa toplumunun dinlerini huzur içerisinde yaşamasını her alanda sağlamıştır. Yahudi düşmanlığı diyorlar, Batı Yahudilere yaptığı büyük soykırımı unutmuş olmalı. Oysaki Yahudiler Osmanlı zamanında da bizim topraklarımızda İslam’ın yüce anlayışı sayesinde güvenle yaşamış ve günümüzde halen aynı güven içinde yaşıyor. Bu tarih bilmez açıklamalarıyla, algı oluşturmaya çalışıyorlar ama unutmasınlar ki, tarih Batının gerçek yüzünü iyi biliyor. Daha yakın zamanda Bosna'da, Avrupa'nın gözü önünde ve BM gözetiminde on binlerce silahsız Müslümanın Bosna'da nasıl katledildiğini hepimiz iyi biliyoruz. Önce bu soykırımın hesabını vermesi gereken Batı gerçeklerden kaçıyor. Şunu iyi bilmeliyiz ki Dünyaya huzur getirecek düzen Allah (c.c) 'ın indirdiği Kur’an-ı Kerim’in düzenidir. Onu anladığınız gün tüm dünyada şiddet azalacaktır. Bizim dinimiz şefkat ve merhamet dinidir, barış dinidir. Yaşatmak için mücadele görevi verir Müslümanlara. Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim, insanların değiştirmeye güç yetireceği bir kitap değildir. Kutsal kitabımız, vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır.

Son olarak belirtmek isteriz ki İslam Dinimizin Kutsal Kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i değiştirmeye çalışan kim olursa olsun Biz Türkiye’nin Gençliği olarak buna asla izin vermeyeceğiz. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim