Bir milletin dil, din ve yaşayış tarzındaki bütünlüğü ifade eden, tarihin derinliklerinden süzülüp gelen, tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerlere kültür denildiğinin ifade edildiği Mehmetçik Anadolu Lisesi tarafından yapılan açıklamada, kültürün kesin sınırlarını çizmek, belli bir coğrafi sınır içine yerleştirmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Büyük bir medeniyet kurmanın yolunun, başka toplumlarla etkileşimden geçtiğinin belirtildiği açıklamada bu etkileşimin toplumların birbirlerini tanımalarına yardımcı olduğu, sanatsal etkinliklerin ya­yılmasını ve evrensel kültür değer­lerinin ortaya çıkmasını sağladığı anlatıldı.

Müzik ve dansın kültürel kimliğin inşasında ve aktarımında önemli ifade biçimleri olarak karşımıza çıktığının belirtildiği açıklamada, bu düşünceden hareketle “Okullarımızda Kültürlerarası Öğrenme ve Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu proje etkinliğinin Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, etkinlikte Türkiye, Almanya, Malta, Romanya ve İtalya ülkelerinin müzik ve dans gösterilerine yer verildiği anlatıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim