İçerisinde konferans, söyleşi salonları olan çok amaçlı Çorum Kültür Merkezi Projesi ve ulu çınarların sağlık, sosyal ve beslenme ihtiyaçlarının karşılandığı Yaşlılar Köyü Projesi üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Başkan Gül, “Osmancık Yolu ile Burun çiftlik arasında yeni ring yolu açmak istiyoruz. Şehir içi sanayi alanlarının şehir dışında taşınma işlemlerinin tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Milönü Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi arasında yeni yollar ve imar çalışması planlıyoruz” dedi.

Kanal 5 Ankara Temsilcisi Aydın Tufan’ın hazırlayıp sunduğu programda Belediye Başkanı Zeki Gül, devam eden projeler ve belediye hizmetleri, yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Gül, sunucu Aydın Tufan’ın gündemdeki konularla ilgili sorularını da cevapladı.

Görev istenmez verilir mantığıyla hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanımız devam derse devam ederiz, tamam derse baş üstüne der kendi işimize bakarız. Yeni dönemde görev alacakmış gibi projelerimizi hazırlıyoruz” diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, yeni dönem projelerinden bazıları ise şöyle açıkladı:

“İçerisinde konferans, söyleşi salonları olan çok amaçlı Çorum Kültür Merkezi Projesi, Ulu çınarlarımızın sağlık, sosyal ve beslenme ihtiyaçlarının karşılandığı Yaşlılar Köyü Projesi üzerinde çalışmalarımızı tamamladık. Osmancık Yolu ile Burun çiftlik arasında yeni ring yolu açmak istiyoruz. Şehir içi sanayi alanlarının şehir dışında taşınma işlemlerinin tamamlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Milönü Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi arasında yeni yollar ve imar çalışması planlıyoruz. Erzurum Dede, Eski Akıncı Kışlası ve Atış Alanında 8 bin konutluk imar çalışmasının yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Akşemseddin Yer Altı Otoparkı ve meydan düzenlemesi, Karakeçili ve Eski Emniyet Müdürlüğü arkasında çok katlı otopark çalışması, Abide kavşağına tünel geçiş projesi gibi şehrimi için hayati projelerimiz var. Bütün kavşaklarımızı akıllı kavşağa dönüştüreceğiz. Duraklarımızın tamamını akıllı durağa dönüştüreceğiz. Engelliler için mor taksi uygulamasını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Çorum Bilim Merkezi Kampüsü yapmayı düşünüyoruz. Bizim olmazsa olmaz projelerimizden olan arastayı tarihi dokusuna uygun olarak restore edeceğiz. Sahabelerimizi tanıtmak için Hıdırlık’ta sahabelerin metfun olduğu alanda bir düzenleme yapacağız. Projelerimizle ilgili yakında bir toplantı düzenleyerek detaylarını hemşehrilerimizle paylaşacağız. Cenabı hak ne takdir ederse o tecelli eder. Nasip olursa bu projelerimizi şehrimize kazandıracağız. Şehrimize kim bir oy daha fazla kazandıracaksa o değerlendirilmelidir. Biz gönül belediyeciliği yapmaya devam ediyoruz.”

“TASARRUF TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”

Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin bir nevi ekonomik savaşıyla karşı karşıya olduğunu belirten Gül, “Ülkemizdeki ekonomik etkilerden belediye ve Çorum halkı olarak biz de etkileniyoruz. Tasarruf tedbirlerimizi alıyoruz. Bunu halkımıza en az hissettirmek adına devletimizin çalışmaları devam ediyor. Biz de Belediye olarak bu devletimizin tedbirlerine katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Halkımızın en önemli yiyeceklerinin başında gelen ekmekle ilgili tedbirlerimizi aldık. Fırıncılar ile rekabet yaparak değil ekmek piyasasını dengede tutmak için Halk Ekmek Fabrikamızda ekmek üretimi yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi tasarruf tedbirleri alıyoruz” dedi.  

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ÖRNEKTİR”

Yaptıkları çalışmalarda sevgiye muhtaç herkese sevgisini gösterdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri için en büyük örnek olduğunu ifade eden Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sosyal Belediyecilikte hoş geldin bebek, evde temizlik hizmeti, engelli eğitim merkezi, gençlik merkezleri, kadın kültür ve sanat merkezleri gibi çok farklı alanlarda çalışmalarımız var. Ulu çınarlarımız başımızın tacı.

Devlet ve devletin kurumları da bu hürmeti bir biçimde göstermeli. İhtiyaç olan hizmetleri, mümkün olduğunca büyüklerimizin ayağına götürmeliyiz. Biz de Çorum Belediyesi olarak yaşlılarımızın bakımını kendi evlerinde yapıyoruz. Neye ihtiyaçları varsa yerinde tespit ediyor, hazırlıyor ve ayaklarına kadar hizmetlerini götürüyoruz. Şu an evde temizlik hizmeti verdiğimiz 536 hane var. Bu hanelerde yaşayan 712 büyüğümüzün evinde ekiplerimiz ince temizliğinden tutun da -talep etmesi durumunda yemeğini yaptıklarımız da oluyor- çamaşırlarının yıkanmasına kadar kapsamlı temizlik hizmeti verdiklerimiz var. Mültecilerimize yardımlarımız devam ediyor. Muhacirlerimize Ensar olmaya devam ediyoruz. Kıyafet yardımı yapıyoruz. Her ramazan ve kurban bayramında çocuklarımıza kıyafet yardımlarımız sürüyor. Bakıma muhtaç insanlarımızı ele eteğe düşürmeden ihtiyaçlarını gideriyor olmanın duası inşallah sadrımıza şifa olur. Onların duasını alabilmek bize nasip olduğu için ayrıca hamd ediyorum.”

Gül, programın ilerleyen bölümünde temizlik, 2. OSB çalışması, park ve yeşil alan çalışmaları, Çorum’un tanıtımına ilişkin yapılan çalışmalar, Arasta, Çorum Kalesi ve Güpür Hamamı restorasyon çalışmaları, Aile Eğitim Merkezleri, Gençlik Merkezleri ve Kadın Kültür Sanat Merkezlerindeki faaliyetler, okullara kazandırılan Z Kütüphaneleri, toplu taşıma alanında yapılan yenilikler, sokak hayvanlarının bakımı çalışmaları, otopark çalışmaları, Rüzgar Enerji Santrali, katı atık bertaraf tesisi, 15 bin kişilik stadyum, mahalle spor salonları, 4.840 kişilik spor salonu, Çorum Belediyespor Tesisi, kent meydanı, hayvan pazarı, binicilik tesisi, 15 Temmuz Müzesi, mahalle Kur’an kursları ve diğer çalışmalar hakkında detaylı bir açıklama yaptı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim