Saadet Partisi öncülüğünde gerçekleştirilen mitinge Türkiye’nin her yerinden akın akın bir katılım olduğunu vurgulayan Faruk Cıdık, binlerce Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısının Yenikapı Meydanı’nı hıncahınç doldurduğunu söyledi.

Gazze'nin, Batı Şeria'nın, Ramallah'ın, Kudüs’ün, Halid Meşal'in, İsmail Heniye'nin Kudüs muhafızı Raid Salah'ın, Mahmud Abbas’ın, Haktan ve hakikatten yana olanların, ufukta bir umut ışığı arayanların gözünün, yüreğinin Yenikapı Meydanı’nda olduğunu söyleyen Faruk Cıdık; “Bizler Elhamdulillah Müslümanlarız. Ve bizler hakkın, adaletin hâkim olduğu, çifte standardın, sömürünün olmadığı, herkesin insanca yaşama hakkına kavuştuğu bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Gazze’deki, Kabil’deki, Şam’daki, Bağdat’taki yetimler kadar Washington’un, Londra’nın, Paris’in varoşlarına terk edilmiş evsizlerin de mücadelesini biz veriyoruz. Bizler kimsenin diniyle, inancıyla uğraşmayız. Bizler Hz. Ömer’in, Selahattin-i Eyyubi’nin Kudüs'e, Sultan Fatih'in Bizans'a, Hz. Musa'nın Kızıldeniz'e yürüdüğü gibi yürüyoruz. Çünkü biz, zalimlerin zulmünü ortadan kaldırmak, mazlumları kucaklamak için mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle, bu yürüyüşümüz yeryüzünde tek bir zalim ve tek bir mazlum kalmayana dek devam edecektir. Pazar günü Yenikapı’da ortaya koyulan tablo bu yürüyüşün en önemli nişanelerinden ve adımlarından biri olmuştur.” diye konuştu.

Kudüs’ün bugün itibariyle Siyonizm’in topyekûn kuşatması ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Cıdık; “Bu kuşatma aynı zamanda küresel bir kuşatmadır. Bu küresel kuşatmaya ancak küresel bir direnişle karşılık verebiliriz. İhtilaflarımızı, farklılıklarımızı kaşıyarak değil, ittifaklarımızı güçlendirerek bu kötü gidişatı engelleyebiliriz. Kudüs’ün kurtuluşu için lafa değil icraata ihtiyacımız var. Çünkü ırkçı emperyalizm laftan değil ancak ve ancak güçten anlar. Bu itibarla, başta kendi coğrafyamız olmak üzere, bütün insanlığa barış ve huzuru getirecek olan İslam Birliği’nin kurulmasını biran evvel gerçekleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim